Mi a jó a Google Adwordsben?

Az AdWords, más néven Google reklám segítségével az egyes vállalkozásoknak lehetőségük nyílik arra, hogy meghatározott kulcsszavakra kiemelkedő helyen hirdethessék termékeiket vagy szolgáltatásaikat a keresőmotor találati listáján. Ez a módszer az online marketing egyik igencsak hatékony, emellett pedig rendkívül gyors eszköze lehet, hiszen míg például a keresőoptimalizálás folyamata több hetet is igényelhet, addig a Google reklám hatásai azonnal érzékelhetőek. Részben ennek is köszönhető, hogy a weben egyre többen használják ezt a módszert.

Google reklám
Mivel az egyes keresőmotorok közül a Google-t használják a legtöbben, nem nagy meglepetés, hogy a cégek jelentős hányada ezen a platformon szeret elsősorban hirdetni. Amennyiben megfelelően kerül konfigurálásra, a Google reklám rövid idő alatt képes jelentős forgalmat hozni egy weboldalra. A legjobb, hogy ez a reklámozási lehetőség nem csupán a legnagyobb cégek, hanem a kis- és középvállalkozások számára szintén egy lehetséges alternatíva, az AdWords általában ugyanis nem igényel hatalmas pénzösszeget. A klasszikus hirdetési módszerekkel ellentétben a Google reklám rendelkezik azzal a hatalmas előnnyel, hogy kizárólag azokért az emberekért kell fizetni, akik ténylegesen meglátogatták a weboldalt. A kattintások után történő fizetés sokkal költséghatékonyabb, mintha példának okáért TV-ben hirdetne egy vállalat, hiszen utóbbinál a nem releváns emberek elérése is pénzbe kerül. Az anyagiak mellett a másik kiemelendő előnye az AdWords hirdetéseknek, hogy részletesen testre szabhatóak. Tetszés szerint akár egy adott területre is beállítható a hirdetés, így például csak Budapest, valamint annak 30 kilométeres sugarában fognak találkozni vele az emberek.

A Google természetesen arra is lehetőséget nyújt, hogy a vállalkozók nyomon követhessék a hirdetések statisztikáit, ezáltal összehasonlítható, melyik variáns teljesített a legjobban. Ez kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy a jövőben még hatékonyabban optimalizálhatóak legyenek a hirdetések, ami nem csupán a cégeknek, hanem a vásárlóknak is kedvez.

Posted in Online dolgok.