Mi a jó a műkörömben?

Egy igényes műkörömmel pillanatok alatt egyedivé varázsolhatod a körmeidet, és a legjobb, hogy ugyanúgy kozmetikázhatod is őket a stílusodnak megfelelően, mint az igazit! Ha ahhoz van kedved, hagyhatod őket az eredeti formájukban, vagy akár egy manikűrös segítségével figyelemfelkeltőbbé varázsolhatod őket. Ha korábban még nem volt szerencséd műkörmöt használni, ez a bejegyzés segít abban, hogy rakd őket fel.

mukormok

Első körben készítsd elő a körmeidet

Bár furcsának tűnhet, de mindenképpen ezzel a lépéssel kell kezdened ahhoz, hogy a műköröm feltétele ne okozzon problémákat később. Ha volt rajtad körömlakk, első lépésben mindenképpen ezt kell eltüntetned. Érdemes aceton-mentes eltávolítót használnod, ellenkező esetben kárt tehetsz a körmeidben, és hosszú távon sokat gyengülhetnek. A körömlakkot még akkor is muszáj eltávolítani, ha átlátszó, ugyanis ezek a termékek nehezebbé teszik a műköröm számára a tapadást. Ha kihagyod ezt a lépést, jó eséllyel le fognak esni két-három napon belül, ami meglehetősen kellemetlen lehet, pláne akkor, ha nem otthon vagy. Ha esetleg acetonos lemosót használsz, ne felejtsd el alaposan megmosni a kezed.

Második lépésben áztasd be a körmeidet

A műköröm feltétele előtt készítsd elő a körmeidet. Ezzel nem csak azt biztosíthatod be, hogy egészségesebbek legyenek a körmeid, de egyben azt is, hogy a műkörmök tovább fennmaradjanak. Kezdd azzal, hogy meleg vízbe áztatod a körmeidet körülbelül öt percig, egészen addig, amíg nem kellőképpen puhák. Ezt követően szárítsd meg a kezeidet egy törölközővel vagy törlőkendővel. Ha akarod, akár tusfürdőt vagy szappant is hozzáadhatsz a vízhez, arra viszont figyelj, hogy olaj ne kerüljön bele, mert ez nehezítheti a műkörmök számára a tapadást.

Az utolsó lépés: vágd és reszeld le a körmeidet

Használj körömvágó ollót vagy csipeszt a körmeid levágáshoz, és egyenlítsd ki őket. Próbáld meg minél rövidebbre, de hagyj egy kis élet, hogy a műkörmöknek nagyobb felülete legyen tapadni. Ezt követően használj körömreszelőt, hogy kiegyenlítsd az éleket.

Posted in Élet.