Mi a jó az Enneagram rendszerben?

Az Enneagram alapgondolata az a tény, hogy minden ember más és más, és minden ember más irányba fejlődik élete során. Az Enneagram összesen kilenc fő személyiségtípust ismer, és a különböző karakterek egyes jellemzői alapján elképesztő pontossággal képes megjósolni az egyes karakterek reakcióit adott élethelyzetekben.

Ennek az egyedülálló tulajdonságának köszönhetően az Enneagram típusok ismerete nem csak érdekes, de kifejezetten hasznos és könnyedén hasznosítható tudás lehet az élet minden területén, legyen szó pszichológiáról, menedzsmentről, munkahelyi kapcsolatokról, de kiváló segítséget nyújthat a párkapcsolatokban és a gyermeknevelésben is.

Enneagram - Mi a jo benne?

Az Enneagram hangzása meglehetősen misztikus, azonban semmiféle okkult vagy áltudományos tény nem játszott szerepet kialakulásában. Jelentése görög eredetű, ennek köszönheti különleges hangzását, azonban alapját kilenc viselkedésminta, valamint a hozzájuk kapcsolódó kilenc értékrend képezi. Ennek megfelelően a kilenc személyiségtípus elsajátítása által nem csak embertársaink, de saját magunk alapvető tulajdonságaival is megismerkedhetünk.

Ezáltal megismerhetjük saját magunk, családunk, szeretteink, barátaink, munkatársaink mozgatórugóját, mindazokat a célokat, melyek fontosak számukra az életben. Megérthetjük gondolkodásmódjukat, valamint azt, hogy adott helyzetekben hogyan reagálna és miért éppen úgy. Ennek köszönhetően könnyedén megtanulhatjuk kezelni reakcióikat, megfelelő módon reagálni tetteikre és úgy érvelni, hogy azt ne csak hallják, de valóban képesek legyenek meghallani is.

Posted in Online dolgok.