Mi a jó Batmanben?

Amikor ellenségekről van szó, talán Batman néz szembe a legtöbb őrült gonosszal az összes szuperhős közül. A detektívként töltött évei során a Sötét Lovag számtalan rosszfiúval találkozott, és amikor nem is voltak teljesen gonoszak, nem is feltétlenül álltak Batman oldalán. Az egyik legjobb példa erre a Macskanő, aki segített Bruce Wayne-nek számtalan alkalommal, sokszor viszont épp ellenkezőleg, megnehezítette a detektív dolgát, és sokkal inkább ellenségként viselkedett. Természetesen azonban többségben vannak azok a karakterek, akik nagyon örülnének, ha holtan látnák őt. Batman egyik ősellensége Joker, akinek valódi személyéségét a mai napig homály fedi. Egyes mendemondák szerint Joker eredetileg egy pitiáner bűnöző volt, aki segített egy vegyszerüzem kirablásában. Az akció során azonban Batman megállította őt, és beleesett egy mérgező vegyszerbe, aminek következtében megváltozott a bőre és a haja. Számtalan bűnt követett el, köztük ő ölte meg a második Robint, Jason Toddot.

Mi a jó Batmanben?

Azonban nem ő az egyetlen, aki számos problémát okozott Batmannek. Az egykori körzeti ügyész, Harvey Dent Kétarccá változott, amikor Sal Maroni savat öntött az arcába. Ezelőtt Batman egyik nagy szövetségese volt, a baleset azonban előhozta a rejtett énjét. A döntéseid úgy hozza, hogy feldob egy érmét, amely nem egyszer okozott a Sötét Lovagnak kellemetlen pillanatokat. Batman egyik legijesztőbb ellensége jó eséllyel Madárijesztő. Az eredeti neve Jonathan Crane, akit gyerekkorában megkínoztak, aminek következtében egy bosszúszomjas alakká vált. A legfőbb fegyvere egy hallucinogén méreg, amely előhozza még Batman rejtett félelmeit is. Ahogy a neve is elárulja, Jonathan egy madárijesztő kosztümöt visel. A gonosztevők listájának még koránt sincs vége. Batman számtalan veszélyes és okos karakterrel találkozott az évek során, köztül Méregcsókkal, Pingvinnel, végül de nem utolsó sorban pedig Mr. Faggyal.

Szerencsére a detektív is számíthat segítségre. A legfiatalabb Robin, Tim Drake kiváló nyomozási képességekkel rendelkezik, míg az eredeti Robin, Dick Grayson is felbukkan időnként, hogy besegítsen a gonoszok elleni harcba.

Posted in Játék.