Mi a jó a Samsung Galaxy S5-ben?

Ugyan hivatalosan még nem mutatkozott be a nagyközönség előtt, a Samsung Galaxy S5 megjelenése minden héttel közeledik, tavasszal pedig már minden bizonnyal kapható lesz a boltokban a koreai vállalat készüléke. A hamarosan esedékes debütálás előtt összegyűjtöttük azokat a tulajdonságokat, melyekért érdemes lesz beruházni a vállalat idei csúcskészülékébe.

Amennyiben igaznak bizonyulnak az eddig elhintett pletykák, a Samsung Galaxy S5 végre szakít az elődök által kitaposott iránnyal, és műanyag helyett fémházat kap, így nem csak belső, hanem külső tekintetében is felveheti majd a harcot a rivális gyártók prémium készülékeivel. Az alumínium házat a teljesen újradolgozott dizájn fogja érdekesebbé tenni, ezáltal még nagyobb lesz az újdonság varázsa. Egyes források szerint akár kétféle Samsung Galaxy S5 is piacra kerülhet majd, az egyik műanyag-, a másik pedig fémházzal, hogy mindenki az igényeinek megfelelően választhasson.

Samsung Galaxy S5

A külső mellett természetesen hardver tekintetében is jelentős fejlődés várható, hiszen az Apple csúcskészülékéhez hasonlóan a koreai vállalat telefonjába is bekerülhet a 64-bites processzor. Az A7-es chipnek köszönhetően drasztikusan megnövekedhet a sebesség, ami gyorsabban betöltődő alkalmazásokat eredményez. A memóriát illetően több pletyka is napvilágot látott: az S5 nagy valószínűséggel 4GB RAM memóriával lesz ellátva, de az utóbbi időben a 3GB, sőt még a 8GB lehetősége sem kizárt.

Az okostelefonok egyik legfontosabb eleme, a kijelző szintén nem marad fejlesztések nélkül. A Samsung Galaxy S5 képernyője várhatóan 2560 x 1440 pixelt lesz képes megjeleníteni, ami reálisnak tűnik, hiszen 2015-re már 4K felbontású készülékeket ígér a koreai vállalat. Nagy az esély arra, hogy az eddig alkalmazott AMOLED-technológiát mellőzni fogja a vállalat, és a költséghatékonyság érdekében LCD-panelekkel látja el majd el a telefont, ennek köszönhetően eredeti árnál olcsóbban debütálhat.

A megjelenésig sem kellett várni, hogy kiszivárogjanak az első Galaxy S5 képek nem kis fejfájást okozva ezzel a koreai gyártónak.

Posted in Kütyük.