Mi a jó a zöld teában?

A zöld teát az egyik legegészségesebb italként tartják számon, méghozzánem véletlenül. Köszönhetően annak, hogy temérdek olyan antioxidánst és tápanyagot tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak az egészségünkre, a zöld tea manapság már szinte mindenhol hatalmas népszerűségnek örvend. Kiválóaz agyműködés serkentésére, segít a zsírégetésben, sőt, még a rák kialakulásának esélyét is jelentősen csökkenti. Olvass tovább és ismerj meg további elképesztőelőnyöket!

Ez a teaféle nem csupán egy zöld lötty. Számtalan olyan tápanyag megtalálhatóbenne, amelyek bizonyítottak hozzájárulnak az egészségünk megőrzéséhez, ráadásul még javítják is azt. Az antioxidánsok segítenek abban, hogy a sejtek és a molekulák ne károsodjanak: a zöld tea egyik leghatékonyabb összetevője az EGCG (Epigallocatechin Gallate), amely kutatások szerint képes meggyógyítani különféle betegségeket, ezért gyakran alkalmazzák orvosi célokra.

A szuper előnyök sora azonban még nem ér végett itt. A zöld tea nem csupán képes arra, hogy hosszabb ideig maradj éber, de emellett az agy hatékonyságát is javítja. Ennek az elsődleges oka a koffein, amely ugyan megtalálhatóbenne, sokkal kisebb mértékben, mint a kávéban. Ez a kicsi adag pont elég ahhoz, hogy előjöjjenek a koffein jótékony hatásai, méghozzáanélkül, hogy számolni kéne a negatívumokkal.

Antioxidánsok a zöld teában
Img credit: 54health

A fogyókúrásoknak szintén erősen a zöld tea rendszeresen fogyasztása. Amellett, hogy elősegíti a zsírégetést, felgyorsítja az anyagcserét, ami egy elengedhetetlen tényezőmindenkinek, aki fogyni szeretne.

A legtöbben nem is gondolnák, hogy a zöld tea akár életet is menthet: a kiválóerős antioxidáns megelőzheti többek között a mellrák és a prosztatarák kialakulását. Több felmérésre is sor került már az évek során, amelyek bebizonyították, hogy ez a teaféle képes csökkenteni a kockázatot.

Persze ahhoz, hogy a zöld tea legtöbb előnyét élvezhessük, fontos odafigyelni a minőségre: mint bármilyen másik termék esetében, úgy itt is találni jobb és rosszabb fajtákat egyaránt, ezért a vásárlás előtt érdemes alaposan felmérni a kínálatot.

Posted in Egészség.