Mi a jó a legózásban?

A legózás rendkívül népszerű időtöltés a fiatalok és a felnőttek körében is, a legnépszerűbb készletek közé a mai napig a LEGO City sorozat termékei közül kerülnek ki. Ilyen például a rendőrség, a tűzoltóállómás és a kikitői hajók. A LEGO tűzoltóállomás már meglehetősen régóta, a 80-as évek végétől megtalálható a dán vállalat játékkínálatában. Ez évek során persze folyamatosan újabb és újabb változatokat tettek elérhetővé, gondoskodva róla, hogy a népszerű City készlet ne kerüljön ki a köztudatból. Az legelső verzió még egy meglehetősen egyszerű építményt és négy minifigurát tartalmazott, a dobozban összesen pedig 349 építőeleme volt megtalálható. Azóta már rengeteg minden változott a cég háza táján, ám a LEGO tűzoltóállomás még mindig nagy népszerűségnek örvend. A legfrissebb, 60004-es azonosító számmal ellátott változat egy meglehetősen méretes építményt rejt magában, amely nem csupán kívül, de belül is rendkívül látványos.

Kidolgozott szobákkal és nagy ablakokkal rendelkezik, emellett pedig garázsokkal és egy helikopter leszállóval ellátott tetővel rendelkezik. Ezek természetesen nem csupán látványelemként funkcionálnak, hiszen a szettben megtalálható egy helikopter, egy furgon, végül de nem utolsó sorban pedig egy tűzoltóautó is. A gépeket öt minfigura vezeti: a parancsnok, három tűzoltó és egy pilóta, melyek mindegyike egyedi kiegészítőket is magával visz a bevetésekre. Az osztagnak ráadásul egy négylábú segítője is van egy kutya személyében, így az állatbarátoknak is van miért beszerezniük a LEGO tűzoltóállomás legújabb változatát.

City lego tuzolto

És hogy milyen további extrák várják a vásárlókat? Sok-sok apróság, amik még részletgazdagabbá teszik a készletet! A LEGO tűzoltóállomás cölöpökkel van felszerelve, amin le lehet csúszni a garázsba, így a tűzoltók rögtön a járműveikben teremhetnek. A baj elhárításában segítségükre lesz egy létra, a veszélyre figyelmeztető jelzések, valamint olyan további eszközöket is bevethetnek, mint a balta, láncűrész és a számítógép. Telefonon és adóvevőn akár kommunikálhatnak is egymással, ezáltal még hatékonyabb az akció!

Posted in Játék.